Alle ins en outs over Payrolling

Payrolling is de oplossing voor het MKB om personeelszaken qua administratie helemaal goed te laten verlopen. Maar wat zijn precies de voordelen van payrolling?
Voordelen van payrolling zijn niet alleen voor de werkgever, ook werknemers merken de voordelen. Door middel van payrolling worden alle administratieve taken en risico’s verplaatst van u naar de payrolling specialist. Hierdoor heeft u meer tijd over voor de ‘core activiteiten’, waar het uiteindelijk om gaat in uw bedrijf. Hieronder vindt u enkele van de vele voordelen dat payroll biedt voor uw bedrijf:

Administratieve lastenverlichting

Wanneer u besluit om administratieve taken uit te besteden aan een payroll bedrijf, zorgt dit voor een grote lastenverlichting. Als u nieuw personeel in dienst neemt, komt hier veel administratief werk bij. Hierbij moet u denken aan de salarisadministratie, ziekmeldingen, herstelmeldingen en het aanmaken van arbeidscontracten.  Onder andere deze taken neemt het payrolling specialist op zich, zodat u zich hier niet meer mee bezig hoeft te houden maar kan richten op andere taken.

Minder risico’s en meer zekerheid

De risico’s omtrent het juridisch werkgeverschap worden bij payrolling uitbesteedt aan de desbetreffende payrolling specialist. Hierdoor loopt u niet langer arbeidsrechtelijke risico’s zoals de WIA, arbeidscontracten en loondoorbetaling bij ziekte. Deze punten zijn slechts enkele van de vele risico’s die worden gedekt door het payroll bedrijf en dus zijn deze risico’s niet langer voor u.

Besparen op personeelskosten

Doordat u het juridische werkgeverschap uitbesteedt, kunt u een behoorlijk op uw personeelskosten besparen. Normaliter is het zo dat u voor onder andere uw personeelsverzekeringen, pensioenfondsen en voor uw salarisadministratie kantoor een aparte factuur binnen krijgt. Met een payroll bedrijf verandert dit in slechts één factuur, namelijk die van het payroll bedrijf. Door een payroll bedrijf in te zetten profiteert u van schaalvoordelen, omdat u niet langer alle diensten los inkoopt maar dit bij één bedrijf doet.

Flexibiliteit

Bij het aannemen van personeel is vaak de proeftijdtermijn van een maand tekort om te kijken of de nieuwe aanwinst wel bij uw organisatie past. Hiervoor is een oplossing: met payrolling kunt u kiezen voor een flexibel arbeidscontract, waarbij alleen de gewerkte uren betaald worden. Het voordeel hiervan is dat er geen lange opzegtermijn van het contract is.

Gemak

Het payroll bedrijf neemt al het administratieve werk van u over. Hierdoor is er één kantoor voor al uw personeels – en administratieve zaken en hierbij ook slechts één factuur.

Dit waren slechts enkele voorbeelden van de voordelen dat payrollen biedt. Het doel van payrollen is om het werk voor u gemakkelijker te maken, ongeacht de reden waarom u wilt gaan payrollen. U kunt met meerdere payroll partijen contact opnemen om te kijken welke dienstverlener het beste bij uw onderneming past.

Commentaren op: "Wat zijn de voordelen van payrolling?" (1)

  1. Jessica den Oever zei:

    Goed artikel, ik denk dat je de grootste voordelen wel opgesomd heb met een duidelijke uitleg. Mooi design ook van de website :).

Plaats een reactie